Tarief op basis van je inkomen

Vanaf april 2014 kan De Biotoop inkomensgerelateerde opvang aanbieden dankzij subsidies van de overheid (IKT-subsidie). Ouders betalen een deel van de noodzakelijke kosten van de opvang naargelang hun inkomen, de overheid past bij.

Inkomenstarief-dagtarief

De dagprijs voor de opvang wordt berekend door Kind en Gezin op basis van het inkomen van de ouders. Via de website van Kind en Gezin vragen ouders hun attest inkomenstarief en kindcode aan. Voor meer info of hulp bij het aanvragen van je attest klik hier. Let op!: het attest kan ten vroegste 2 maanden vóór de startdatum in de opvang aangevraagd worden.

Het dagtarief op basis van je inkomen is goed voor:

Het dagelijks verblijf in de opvang en de begeleiding door een professioneel en enthousiast team
Deelname aan de activiteiten en het gebruik van de materialen
De biomaaltijden tijdens het verblijf (groentenpap en fruitpap voor de kleintjes; stuk fruit, soep en warm middagmaal voor de peuters (voorbeeldmenu); boterhammen voor de oudste baby’s en de peuters; enkel de melkvoedingen voor de baby’tjes worden door de ouders meegebracht)

Bijkomende kosten

Wasbare luiers worden door de ouders zelf aangekocht en meegebracht naar het kinderdagverblijf: 6 luiers en 3 overbroekjes (genaamtekend) blijven dagelijks in het kinderdagverblijf en worden ter plaatse door ons gewassen. Hiervoor voorzien wij extra personeel.

Er wordt een extra bijdrage aangerekend voor:

Afvalverwerking en wassen van de luiers, gebruik van de verzorgingsproducten en -materialen: 4 euro/dag
Administratieve kosten per factuur: 3,55 euro/maand