Kom, we gaan buiten slapen!

Buiten slapen in de natuur… Graag!  

Buiten slapen heeft talrijke voordelen voor uw kind! Zo genieten ze van rustgevende natuurgeluiden, bouwen ze een sterkere weerstand op dankzij extra vitamine D en krijgen ze gezonde buitenlucht binnen. Door het maken van buitenbedjes willen we jonge kinderen deze kans geven.

Het atelier van De Biotoop maakt en ontwerpt buitenbedjes uit duurzaam materiaal. Een Big-Boris-buitenbed voor peuters of een Smal-Suzy-buitenbed voor baby’s? Wil je als onthaalouder of kinderdagverblijf aan de slag met buiten slapen? Dan ben je bij De Biotoop aan het juiste adres!

Big-Boris-buitenbed

 

Het Big-Boris-buitenbed is ons meest recente prototype (anno 2018). Met dit bed kunnen peuters van 1,5 tot 2,5 jaar genieten van een rustgevend dutje in de buitenlucht. Het is ontworpen op hun maat en ziet er leuk uit!

Smal-Suzy-buitenbed

Het Smal-Suzy-buitenbed is de kleinere versie, speciaal gemaakt voor baby’s. Ook dit is ons meest recente prototype (anno 2018). Baby’s van 6 tot 18 maanden kunnen er genieten van rustgevende natuurgeluiden.

 

Maar wat dan bij winterse buien?

Ook dan kan je buiten slapen. Voor elk probleem is er een oplossing! Het buitenbed moet beschut staan tegen vocht en wind. Uw kind moet ook aangepaste slaapkledij aandoen. Mits voldoende aanpassing aan de weersomstandigheden kan uw kind dus altijd genieten van de buitenlucht. Kijk maar naar de Scandinavische landen zoals Noorwegen en Finland. Daar is het veel kouder als hier en toch slapen de kindjes er elke dag buiten!

 

-Geschreven door Judith Van de Winkel-