De oneindige stad

– Een project tussen Mic Mac Minuscule & De Biotoop –

Jona Mukabalisa is van kindsbeen af een fervente tweedehandsshopper. Zij runt nu samen met haar partner Gert Linthout een eigen zaak: Mic Mac Minuscule. Ze helpen milieubewuste toekomstige ouders of ouders die zich vragen stellen bij de hoge prijs en beperkte duur van nieuwe babyspullen bij het opstellen van een geboortelijst met tweedehands babyspulletjes. Deze vorm is ecologisch, betaalbaar en verkleint de kloof tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt.

www.micmacminuscule.be

@MicMacMinuscule

 

Wijs kinderdagverblijf – dat geïnspireerd wordt door de Reggio Emilia pedagogie. Met drie locaties in Gent zijn we door Kind & Gezin erkend voor 128 kindplaatsen.

Heerlijke biokeuken – met een erkend biolabel! Elke dag worden verse bio- maaltijden en/of bio- soep bereid voor de eigen kinderdagverblijven en externen.

Inrichting & Interieur – Ontwerper en uitvoerder van houten, duurzaam, ecologisch en kindvriendelijk speelmeubilair op maat van kinderdagverblijven, scholen en publieke ruimtes. Als sociale ondernemer gaan wij tal van projecten aan over heel België.

 

De match tussen deze twee verhalen:

In de afdeling ‘inrichting & interieur’ hebben wij dagelijks heel wat hout overschotten. Per klant/meubel dat gemaakt wordt, wordt er ongeveer 10% hout niet benut. Dat is heel wat! Via Gert en Jona van Mic Mac Minuscule kwamen wij tot het besef dat we deze 10% ook voor 100% kunnen benutten via het maken van klein houten speelgoed.

 

Concreet:

Dit project onderzoekt welke stromen van overschotten veilig en stabiel zijn. De Mic Mac Madammen testen voor welke producten er een marktvraag is. De Biotoop staat dan in voor de uitvoering.

Zo groeide er 1 concreet idee: de oneindige stad. Het woord zegt het zelf: een stad die je oneindig ver kan uitbouwen. Deze stad begint met een basispakket, wat stadsmuren, huisjes groot en klein, appartementen en een kerk inhoudt.

Deze stad kan op ontelbaar veel manieren verder uitgebreid worden met onze uitbreidingspakketten (een pakket met auto’s & fietsen, bomen & struiken, mensen, …) Naast de oneindige stad, kunnen er nog heel wat oneindige pakketten gemaakt worden. Denk maar aan het oneindige indianendorp, het oneindige bos, het oneindige stadspark, het oneindige attractiepark, de oneindige dierentuin,….

 

Je merkt het. Ons verhaal begint met 2 en eindigt met oneindig veel mogelijkheden!