De buitenspeeldag, een groot succes!

Buitenspeeldag 2018

Dit jaar werd opnieuw een buitenspeeldag georganiseerd en De Biotoop was van de partij! De kindjes konden op deze zonnige dag genieten van een leuke namiddag vol spelplezier en vitamine D. De peuters gingen op stap naar Entr, waar ze zich konden uitleven met de fietsen! Samen fietsen in het verkeer vonden ze de max! Het nagebouwde parcours daagde hen uit om op ontdekking te gaan.

De baby’s genoten ondertussen van het zonnetje in onze tuin. Samen met water spelen, bellen blazen en de natuur ontdekken was een hele ervaring! Ze hadden het rijk voor hen alleen en genoten daar dubbel en dik van.

Buiten spelen vinden wij reuzefijn!

Er is niets leuker voor kinderen dan buiten spelen en samen de natuur ontdekken! Kinderen moeten de kans krijgen om te experimenteren met natuurlijke materialen zoals blaadjes, gras, aarde, takken en nog zoveel meer! Dat is van groot belang voor hun ontwikkeling.

Elke dag buitenspeeldag! 

Buiten spelen is een belangrijk onderdeel van onze visie. Niet alleen op de buitenspeeldag, maar ook op andere dagen wordt er veel buiten gespeeld. Regen, wind of sneeuw? Dat houdt ons niet tegen! De kindjes worden goed aangekleed en kunnen volop genieten van de buitenlucht.

De buitenspeeldag is een goed initiatief om dit thema eens extra in de kijker te zetten. Want buiten spelen wordt helaas minder en minder gedaan… Slechte weersomstandigheden zorgen vaak voor drempels. Dankzij de buitenspeeldag worden alle kinderen geprikkeld om buiten te spelen. Want het is reuzefijn, voor groot en klein!

Trek dus snel naar buiten en ontdek de wondere wereld der natuur!

 

Door Judith Van de Winkel – 26 april 2018